От както имам Алфа вече 5 месеца, проблема ми само един играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г смених, дебитомер,ламбда сонда,дросела е изчистен от нагар,карам я с 98 или 100 октановия бензин,но проблема не се решава ако някои има идея за нешто нека сподели. Ходил сам на диагностика моторчето на празен ход работи идея нямам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сменям, сменям, а проблема си остава ...
Collapse
X
-
ехххххххх,колко некадърни майстори има на този свят...............
-
Ами колега, аз до сега съм сменил ламбда, дебитомер, моторче за празния ход, свещи, прегледал съм всички въздуховоди, чистил съм дроселовата клапа, ходил съм на адаптация след това..., сега новото е че трябва да си чистя дюзите и другата седмица като ги сваля да ги изчистят ще споделя мнения да видим дали ще се оправи или пак ще ги клати! Много е неприятно! Особено като ми се случи да паднат оборотите в някой завой и хидравликата никаква я няма! Ама сега като почистя дюзите ще видим какво ще стане и ще споделя! ПоздравиAlfa Romeo 156 2.0 TS 155 PS
Comment
-
Първоначално публикувано от drigataехххххххх,колко некадърни майстори има на този свят...............
Сподели мнение че ми е интересно вече на какво ще се дължи проблема. Един колега беше споменавал че нещо му занулявали клапата и се оправил (не знам това зануляване адаптация ли трябва да значи) щото и това съм го правил. Бях чел някъде че може да се дължи на износване на оста на дросела на мястото където се задвижва от моторчето на празния ход.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
...мисля се,че може и да не е свързано с главната централна електроника /компа и периферията/ на автомобила...може да е от импулсният датчик към оборотомера, или от самия оборотомер...гледам из форума не преобладават много подобни нововъзникнали дефекти, а щом не се влияе от толкова сменени консумативи...??? ...чакай да изкарам схемите да видя как е организирана цялата работата , и ще пиша, ако не ме изправери дотогава някой подготвен......това е само едно мнение разбира се...156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
Първоначално публикувано от mll...мисля се,че може и да не е свързано с главната централна електроника /компа и периферията/ на автомобила...може да е от импулсният датчик към оборотомера, или от самия оборотомер...гледам из форума не преобладават много подобни нововъзникнали дефекти, а щом не се влияе от толкова сменени консумативи...??? ...чакай да изкарам схемите да видя как е организирана цялата работата , и ще пиша, ако не ме изправери дотогава някой подготвен......това е само едно мнение разбира се...156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Re: сменям а проблема си остава
Първоначално публикувано от mariyan_mvaОт както имам Алфа вече 5 месеца, проблема ми само един играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г смених, дебитомер,ламбда сонда,дросела е изчистен от нагар,карам я с 98 или 100 октановия бензин,но проблема не се решава ако някои има идея за нешто нека сподели. Ходил сам на диагностика моторчето на празен ход работи идея нямам.
Comment
-
Няма оправия от това. И аз съм сменил всичко изброено от колегите. Все така си е. Обаче намерих един начин на каране при който много рядко се шашват оборотите. Преди да отпусна на свободна не натискам едновременно съединитела и от едновременно с това да отпускам газта. Първо леко отпускам газта и после натискам съединителя за да освободя от скорост. Малко е сложно за обеснение. По този начин не се получава това шашардисване на двигателя. Забелязал съм, че не отпусна ли малко по-рано газта, двигателя все едно се шашка като натиснеш съединителя и отпуснеш газта едно временно.
И че така де, кола с характерТака си я карам моята и нямам проблеми. Не знам дали при вас ще има резултат.
Comment
Comment